De Herentalse handelaars lanceren een digitale 'schattentocht'.  'Er verschijnen  de komende weken 7 "trekpleisters" waar iedereen die de app installeert en de opdrachten uitvoert punten mee verdient – wie het hoogste eindigt wint de 'jackpot', alle deelnemers maken kans op prijzen', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).

'Extra opdrachten en dus punten zijn te rapen bij individuele handelaars die doorlopend nieuwe opdrachten toevoegen.

Praktisch voor de 'schattenjacht'
Download de app GooseChase.

Meedoen is simpel: de app installeren, de opdrachten uitvoeren (zoals "speel een spel aan de picknicktafel op het dorpsplein van Morkhoven" of "post een lief bericht aan handel, horeca of zorgsector in de brievenbussen aan de Bovenpoort").

Deze voorbeelden zijn niet toevallig, aangezien deze trekpleisters (de hartenbank in Morkhoven en de brievenbussen aan de Bovenpoort) net opdoken; in de komende weken duiken er nog zo 5 trekpleister op verspreid over het grondgebied, dus ook in Noorderwijk.

Doorlopend komen er daarenboven opdrachten bij die handelaars en horecazaken uit Herentals zelf bijvoegen en waar extra punten mee te winnen zijn.

De Herentalse handelaars en horeca die graag een opdracht toevoegen, kunnen dat nog altijd doen.  De actie loopt nog verschillende maanden.'(pp)